Miljöinspektör


Arbetsgivare: Lycksele Kommun
Arbetsort: Lycksele
Publiceringdatum: 2017-08-22

Välkommen till Lycksele - staden i Lappland - ett samiskt förvaltningsområde i Västerbottens län mitt mellan kust och fjäll. Här hittar du bra boende, en växande marknad och trygghet för dina närmaste. Lycksele kommun strävar efter att erbjuda en god medborgarservice och kärnan i detta är våra skickliga och kunniga medarbetare. Tillsammans har vi en bred kompetens och tillsammans blir vi bättre. Vår värdegrund bygger på etik och respekt och vi värdesätter en öppen kultur där varje röst blir hörd.

Vi har behov av att tillfälligt förstärka vår organisation med en miljöinspektör som i sin yrkesroll bidrar till ett hållbart och säkert samhälle.

DITT JOBB ÄR VIKTIGT
Hos oss kommer du att få ansvara för att genomdriva avloppsinventering av enskilda avlopp inom kommunen tillsammans med en kollega. Utöver detta ska du också arbeta med kontroll inom livsmedel för att uppfylla de krav som ställs på oss som kontrollmyndighet. För tillfället har vi samverkansavtal med Åsele kommun vilket innebär att du också kommer att göra kontroller inom den kommunen. Som miljöinspektör har du en långtgående delegationsrätt från ansvarig nämnd som ska förvaltas på ett klokt sätt. Din dialog och ditt utförande av arbetet mot kund blir därför i varje läge viktig för att nå framgång.

OM DIG
Vi arbetar strukturerat, med stort fokus på planering, vilket innebär att det är en fördel om du arbetar/arbetat med tidsredovisning. Vi jobbar aktivt för att skapa en vi-känsla i gruppen och vi ser det därför som en fördel om du har erfarenhet från tidigare samarbete i form av arbetslag eller från ex föreningsliv och andra ideella organisationer. Vi ser det som en fördel om du har arbetslivserfarenhet från liknande arbete.

KRAV
Du har gått magister-/eller kandidatprogrammet miljö- och hälsoskydd och tagit ut examen. Bland kurserna ska du också ha genomfört utbildning inom livsmedelslagstiftning och erhållit godkänt på kursen.

OM OSS
Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som hanterar majoriteten av myndighetsfrågor inom kommunen. Vi arbetar med att effektivisera och förbättra kvaliteten på vårt arbete utifrån kommunens kvalitetsprocess (som bl.a. fokuserar på att ha så korta ledtider som möjligt). Vi arbetar också aktivt med medarbetaransvar där du är delaktig i att planera arbetet och framtiden för vår verksamhet.

I Lycksele kan man kombinera sitt vanliga arbete med en deltidsanställning som brandman. Kontakta räddningstjänsten om du är intresserad av att arbeta som deltidsbrandman.
Vi tror på mångfald och att olikheter berikar. Inom detta område arbetar flest kvinnor och därför hoppas vi att även män söker tjänsten. Vi hoppas även att du som har en annan kulturell bakgrund söker jobbet, för vi tror att olika kulturella kompetenser kompletterar varandra och utvecklar verksamheten.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare som inte söker tjänsten.

Arbetslivserfarenhet

Miljö- och hälsoskyddsinspektör: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön
Vi tillämpar individuella löner, vänligen ange löneanspråk.

Om anställningsvillkor

Heltid
Tillsvidare
Verksamhetschef Myndighet Jenny Holmqvist, Telefonnummer: 0950-167 04
Vision Charlie Persson, Telefonnummer: 0950-167 91
Miljöinspektör Malin Berg, Telefonnummer: 0950-16729
Storgatan 22
Lycksele Kommun
Storgatan 22
92181 LYCKSELE
Ange referens 159/2017Escape Room Stockholm