Lärare grundskolans senare år, Bosgårdsskolan


Arbetsgivare: Varbergs kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Arbetsort: Varberg
Publiceringdatum: 2017-10-18

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Vi söker en lärare i svenska som andraspråk (SvA) för undervisning i årskurs 4-9. Behörighet i ytterligare ämnen är meriterande.

Bosgårdsskolan är en skola för årskurs F-9 och leds av tre rektorer. Skolan ligger i Tvååker i kommunens södra delar. Vi har cirka 620 elever på skolan.

ARBETSUPPGIFTER
På Bosgårdsskolan satsar vi på ämnesdidaktiskt kollegium där vi tillsammans arbetar för att föra styrdokumentens innehåll närmre praktiken. Detta arbete har pågått under flera år och är en långsiktig satsning på skolan.

Vi letar efter en pedagog som ska kunna verka både i den åtgärdande delen av elevhälsaarbetet men framförallt ska du kunna arbeta tillsammans med andra i det förebyggande salutogena arbetet kring eleverna. Detta kommer du att göra i nära samarbete med skolans elevhälsoteam.

I arbetet ingår nedanstående inslag i varierande grad:
- Mottagande
- Kartläggning steg 1 & 2
- Anpassa & hitta läromedel till flerspråkiga elever
- Ämnesintroduktion
- Hjälpa och stötta kollegor & elever (före, under och efter lektioner) utifrån ett SvA-perspektiv
- Inspirera & fortbilda kollegor till att arbeta språk- och kunskaps utvecklande (använda ett SvA perspektiv i alla ämnen)
- Fortbildning för ämneslärare: Kartläggning i alla ämnen
- Arbeta med föräldrasamverkan

KVALIFIKATIONER
Legitimerad lärare för undervisning i grundskolans senare år i svenska som andraspråk (SvA).

Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnet. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling. Erfarenhet av och kunskap om nyanlända elever i skolan är meriterande då skolan har elever med annat modersmål än svenska.

Erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk (SvA) är meriterande.

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.

ÖVRIGT
Intervjuer och rekrytering kan komma att ske före sista ansökningsdag.

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Kompetenser

• Lärarlegitimation

Om lön

Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Om anställningsvillkor

Heltid. 100 %
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Stefan Allert, Rektor, Telefonnummer: 0706231206
Lärarnas Riksförbund, Telefonnummer: 0721-51 73 92
Lärarförbundet, Telefonnummer: 0721-51 73 78
Norrgatan 25 43280 Varberg
Varbergs kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Norrgatan 25
43280 Varberg
Ange referens A723605Escape Room Stockholm