Försäljningsingenjör inom Kraft och Energi


Arbetsgivare: ABB AB
Arbetsort: Sollentuna
Publiceringdatum: 2017-11-02

Vi söker en initiativrik och kompetent säljare, projektledare eller konsult inom energisektorn som har några års erfarenhet av försäljningsyrket. Meriterande är kunskaper om elkraftsbranschen, elkraftteknik och komplexa försäljningslösningar.

Vi ser gärna att du har en god ledarförmåga, är initiativrik samt målfokuserad i allt du gör. Som person är du öppen, social och kommunikativ och är intresserad av möten med människor. Du agerar på ett sätt som bygger förtroende hos kunder och har lätt för att sätta dig in deras verksamhet tack vare din tekniska kompetens. Du har utbildning som gymnasieingenjör eller högskoleexamen, gärna med inriktning elkraft.

I ditt uppdrag har du även kontakt med våra fabriker i Europa, vilket ställer krav på goda kunskaper i engelska. Du skriver och talar svenska flytande. Som person är du öppen, social och kommunikativ samt genuint intresserad av möten med andra människor. Du har B-körkort och behärskar säljstödsprogram och MS Office.Vi erbjuder dig ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Inom ABB kommer du att arbeta hos ett internationellt marknadsledande företag med ett meningsfullt syfte, ett stort fokus på sin personal och med flera intressanta utvecklingsmöjligheter.

Ditt uppdrag blir att självständigt bedriva en framgångsrik försäljningsbearbetning av kunder i Sverige inom elkraftsbranschen med utgångspunkt från Stockholm, Göteborg eller Sundsvall. (För rätt kandidat kan äver andra orter inom Sverige övervägas).

Du kommer att ingå i ett försäljningsteam och ha ett tydligt kundansvar, vilket inkluderar ett helhetsansvar för marknadsföring, försäljning och budget. I ditt kundansvar ingår att aktivt och systematiskt bearbeta kunderna för att maximera orderingång och lönsamhet utifrån kundspecifika planer. Din förmåga att skapa och utveckla kundrelationer är en väsentlig del av tjänsten, vilket kräver en mycket hög social kompetens för att lyckas. Tjänsten innebär också att du ofta befinner dig på resande fot och du får därför räkna med att använda bilen mycket i jobbet. Divisionen Power Grids är världens ledande leverantör av kraft- och automationsprodukter, -system och servicelösningar för hela värdekedjan från kraftgenerering till överföring och distribution av elkraft för att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät. Divisionen erbjuder produkter och lösningar till elnätbolag, industrier, transport- och infrastruktursektorn och fokuserar på att möta behov inom integrering av förnybar energi, den ökande komplexiteten i elnäten, elnätsautomation och mikronät. Divisionen erbjuder också ett komplett erbjudande av konsulttjänster samt service- och förvaltningstjänster baserade på ett livscykelperspektiv.

ABB är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare.
Norra Malmvägen 143
ABB AB
Norra Malmvägen 143
19185 Sollentuna
Rekryterande chef Jan-Olov Gylte, +4670-332 08 43, och rekryteringskonsult Therese Persson, +4621-32 51 46, svarar gärna på dina frågor. Fackliga kontaktpersoner – Sveriges Ingenjörer: Lennart Molin +4621-32 41 91, Unionen: Ingrid Nilsson +4621-32 14 66, Ledarna: Lenny Larsson +4621-32 85 47. Jobb-ID: SE62738753 eller SE62736199.Escape Room Stockholm