Bid Manager/ Anbudsansvarig till StudentConsulting!


Arbetsgivare: StudentConsulting
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-03-30

BID OR NO BID? Vill du arbeta som Bid Manager i ett av Sveriges snabbast växande bolag? Är du driven, noggrann och resultatinriktad? Då kan du vara vår nya kollega!

I rollen som Bid Manager kommer du att arbeta på StudentConsultings kontor i Stockholm och ansvara för vårt anbudsarbete i Norden. StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande bemannings- och rekryteringsföretag som är specialiserat på studenter, akademiker och unga karriären. Vi söker dig som drivs av att arbeta med kunder och affärer i centrum. Du kommer att vara en central spelare för att ta vårt bolag till nya framgångar. I rollen får du möjlighet att arbeta mot de största företagen i Norden och tillsammans med dina kollegor kreera vinnande upphandlingar.

I rollen kommer du att ingå i ett trevligt team med en Business Coordinator och Key Account Managers och säljassistenter. I många anbudsprocesser arbetar du även nära våra Affärschefer, Operativa Chefer, Försäljningschef och VD. Du har personalansvar och ansvarar för Bid-enheten. Som Bid Manager är du ytterst ansvarig för kvaliteten, det kommersiella innehållet och kreativiteten i våra anbud. Du fungerar som ett avgörande affärsstöd och supportfunktion i viktiga kommersiella frågor kopplade till anbud och hela avtalsprocessen från förhandling till prissättning och strategi.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att inbegripa:

• Projektledning av privata och offentliga upphandlingar
• Bearbeta stora mängder text, koordinera information i anbudsprocessen
• Samla information, referenser och göra kundresearch
• Aktivt och kreativt arbete med prissättning och prisstrategier för att vinna anbud och avtal
• Kvalitetssäkring av anbud och avtal
• Uppföljning av viktiga ram och samarbetsavtal
• Stötta i koordinering och affärsutveckling av stora kundsamarbeten samt vid implementering av nya
• Administrativt ansvar, tillsammans med respektive KAM för våra viktigaste ramavtal

Du kommer att vara placerad på StudentConsulting huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är på heltid med arbetstider under kontorstid, måndag – fredag 8.00 - 17.00. Resor i arbetet kan förekomma. Denna roll är en central funktion inom vår nordiska försäljningsorganisation och du rapporterar till vår Försäljningschef.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, juridik eller försäljning. Du tycker om att skriva och utforma texter då du projektleder vår anbudsskrivning. Tidigare erfarenhet från anbudsskrivning är meriterande men inte ett krav. Vidare har du förmåga att hantera flera projekt samtidigt, du har ett stort affärssinne, stark känsla för priser och kunskap om prissättning och prisstrategier i tjänsteförsäljning. Vidare har du ett gott öga för layout. Du har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Kan du norska och/eller danska är det starkt meriterande men inget krav. Som person söker vid dig som har en mycket god förmåga att leda dig själv och andra, prioritera, strukturera och arbeta administrativt med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann, har känsla för detaljer och gillar att räkna.

För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös, flexibel och vara beredd att hugga tag i det som behövs. Vår arbetsmiljö präglas av en stark säljkultur med fokus på resultat och ett högt tempo. Därför är det viktigt att du är stresstålig och självgående. Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av vår framgångssaga. Är det dig vi letar efter? Sök tjänsten redan idag, den tillsätts så fort vi har hittat rätt kandidat. Vi håller intervjuer löpande!

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 10 000 personer det senaste året. Vi söker nästan ständigt nya viktiga kollegor som vill bidra till vårt team och det finns en mängd olika utmanande och intressanta befattningar i vår verksamhet. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se

Kompetenser

• Personalansvar
• MS Office

Arbetslivserfarenhet

Administrativ chef: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Fast lön + rörlig lön

Om anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Martin Weibull, Telefonnummer: +46101224570
martin.weibull@studentconsulting.com
StudentConsulting
StudentConsulting
Sveavägen 168
11346 StockholmEscape Room Stockholm