Vikariat, Stödassistent Akaciastigen 32:2 gruppbostad LSS


Arbetsgivare: Mariestads kommun, Vård och omsorg
Arbetsort: Mariestad
Publiceringdatum: 2018-04-06

Mariestad är vackert beläget vid Vänerns strand och erbjuder ett enklare liv i en spännande och hållbar miljö. Som en del av Biosfärsområdet Vänerskärgården med Kinnekulle präglas staden av närheten till Europas största insjöskärgård och natursköna omgivningar. Utveckling av hamnområdet, stadens parker och universitetsutbildningar är några av kommunens stora satsningar. Mariestad har ett perfekt läge mellan Stockholm, Göteborg och Örebro. Med nära och snabba kommunikationer är det aldrig långt till storstäderna.

Sektor stöd och omsorg är en av fyra sektorer i Mariestads kommun. I sektorn ingår avdelningarna vård och omsorg, individ och familjeomsorg samt arbetsmarknadsenheten.

Sektor stöd och omsorg är en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den förmåga som finns hos varje människa. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till de personer vi möter är starka ledord för kvalitet inom socialt arbete i Mariestad kommun.

ARBETSUPPGIFTER
Akaciastigen 32, våning 2 är en gruppbostad för 6 boende med olika funktionsnedsättningar som har var sin lägenhet. Vi arbetar i ett team runt varje boende för att skapa en innehållsrik vardag där arbete och fritid ska fogas samman.

Du arbetar vardag som helgdag, dagtid samt kvällar. Du ger en personlig service och omvårdnad utifrån den enskildes behov. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i team. Du ska ha förmågan att fatta beslut samt lösa olika situationer och problem utifrån varje boendes förmåga.

Du ska kunna ta emot och arbeta utifrån olika deligationer. Du ska kunna arbeta stödjande med kommunikationshjälpmedel. Du är med på de olika aktiviteterna tillsammans med brukarna ex bowling, danser, innebandy mm. Dokumentation ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Barn och fritid eller Omvårdnadsutbildning med inriktning mot olika funktionsnedsättningar eller annan utbildning och erfarenhet som prövas likvärdig. Datavana är nödvändigt.

ÖVRIGT
Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Stödassistent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Deltid. 82,77 % Schema.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2018-08-13 Eller efter överenskommelse, vecka 33, upphör: 2019-09-30 . Föräldravikariat.
Susanne Birgersson, Enhetschef, Telefonnummer: 0501-756605
susanne.birgersson@mariestad.se
Stig Dahlin, Fackligt skyddsombud Akacia 32:1, Telefonnummer: 0501-75 66 38
stig.dahlin@mariestad.se
Facklig företrädare kontakta kommunens växel, Telefonnummer: 0501-755000
Kyrkogatan 2 MARIESTAD
Mariestads kommun, Vård och omsorg
Kyrkogatan 2
54286 Mariestad
Ange referens A771242Escape Room Stockholm