Stödassistent till Nallens korttidshem


Arbetsgivare: Göteborgs stad., Social Resursförvaltning
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2018-04-12

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".ARBETSUPPGIFTER
Inom Social resursförvaltning finns fem korttidshem för personer med funktionsnedsättning. Vi söker en stödassistent till Nallens korttidshem som ligger i Backa och som är ett korttidshem för barn med stora fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar. Som stödassistent kommer du att ingå i ett team tillsammans med en stödpedagog och stödassistenter som tillsammans med gruppchef ansvarar för utvecklingen av verksamheten.

Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av barnen kring personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter. Även arbetsuppgifter såsom sondmatning och hantering av läkemedel utifrån egenvård ingår. Insatser för barnen ges utifrån en genomförandeplan i IT-verktyget Treserva där dokumentation och uppföljning ingår. I arbetet ingår en del administrativa arbetsuppgifter främst inom Timecare och
bemanningsplanering och även planering tillsammans med stödpedagog. Arbetsuppgifterna innefattar även andra sysslor som förekommer i ett hem som till exempel städ och tvätt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot funktionshinder. Erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättning och sjukvårdserfarenhet är meriterande.
Då vi har barn med autism som målgrupp är utbildning inom lågaffektivt bemötande och alternativ kommunikation meriterande. Intresse för administrativa arbetsuppgifter samt kunskap och erfarenhet av att arbeta i Timecare är ett krav.

Det är viktigt att du är lyhörd, noggrann, uthållig och lösningsorienterad. I uppdraget som stödassistent krävs en god pedagogisk förmåga samt förmåga att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp.
Vi söker dig med stort intresse och engagemang för målgruppen !


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På Social resursförvaltning arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och
hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter.
I rekryteringsprocessen vill vi ta tillvara de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra våra verksamheter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kompetenser

• Korttidshem/Korttidsboende, LSS

Arbetslivserfarenhet

Stödassistent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Schema.
Tillsvidareanställning, tillträde: Efter överenskommelse
Arbetstiden är främst förlagd till kvällar och varannan helg samt omfattar sovande jour.
Anette Hellman, Gruppchef, Telefonnummer: 0739-102753
anette.hellman@socialresurs.goteborg.se
Paulina Olerius, Stödpedagog Nallen, Telefonnummer: 031-368 80 05
paulina.olerius@socialresurs.goteborg.se
Birgitta Hallbäck, Kommunal, Telefonnummer: 010-442 94 15
Gårdavägen 2
Göteborgs stad., Social Resursförvaltning
Box 6131
40060 Göteborg
Ange referens A769763Escape Room Stockholm