Stödpedagog till Klippan och Bergets gruppbostäder


Arbetsgivare: Tanums Kommun, Omsorgsförvaltningen
Arbetsort: Tanum
Publiceringdatum: 2018-06-27

Omsorgsförvaltningen söker stödpedagog. Tjänsten är tillsvidare, 75 %, med tillträde 2018-08-31 eller enligt överenskommelse.

I Tanums kommun ligger Klippan och Berget som är två gruppbostäder med särskild service enligt LSS, vilka riktar sig till vuxna personer med funktionsnedsättning. Boendena består av tolv lägenheter. Nu söker vi en stödpedagog som ska leda det pedagogiska arbetet.

Arbetsuppgifter
Det grundläggande arbetet i rollen som stödpedagog är att skapa meningsfullhet, självständighet och personlig utveckling för de boende på gruppbostäderna. Genom ett pedagogiskt och kreativt arbetssätt ska stödpedagogen arbeta för att främja de boendes livskvalité, med en aktiv och meningsfull vardag som skapas utefter de boendes individuella behov och förutsättningar. Utöver det ökande ansvaret gällande pedagogik och metodik, ska stödpedagogen även delta i vardagsarbetet på boendet och stödja de boende i deras vardag. Funktionshinderverksamheten har även ett välfungerande pedagognätverk som du som stödpedagog ingår i. Stödpedagogen ska, likt övrig personal, efterfölja fastställda arbetsrutiner, delta i samverkans-, verksamhets- och arbetsplatsmöten, föra verksamheten framåt samt främja samarbete och verka för en god gruppdynamik på arbetsplatsen. Tjänsten är främst förlagd till dagtid med stora möjligheter till egen schemaläggning. Mindre del av tjänsten är schemalagd arbetstid dag, kväll och helg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har YH-utbildning som stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet från arbete inom verksamhetsområdet och vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning. Uppdraget kräver att du självständigt kan leda, engagera och utveckla arbetsgruppens pedagogiska arbete. Det är viktigt att du är intresserad av utvecklingsfrågor och vi lägger stor vikt på din förmåga att omsätta teoretisk kunskap i yrkesutövandet. Arbetet är varierande, vilket förutsätter att Du har stor inlevelseförmåga, initiativförmåga och flexibilitet. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du ska ha god förmåga att hantera svåra situationer och samtidigt behålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I uppdraget som stödpedagog innefattas även arbetsuppgifter som att stötta övrig personal i dokumentation och upprättande av genomförandeplaner, vilket ställer krav på att du är väl förtrogen med att arbeta med social dokumentation. Liknande administrativa arbetsuppgifter är datoriserat och det är därmed viktigt att du har god datorvana samt kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Vi vill att du har B-körkort.

Övrigt
Tanums kommun eftersträvar att vara en rökfri arbetsplats, därför uppskattar vi att du är rökfri. Månadslön och övriga anställningsförmåner enligt gällande kollektivavtal. . Funktionshinderverksamheten arbetar med uppgång i tjänst vilket innebär att du genom att lägga dig tillgänglig i förvaltningens bemanningsenhet kan öka din sysselsättningsgrad upp till heltid. Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Åsa Karlsson, tfn 0525-185 42. Fackliga företrädare nås på telefon 0525-201 75. Vi vill ha din ansökan med meritförteckning, märkt ref nr "279", sänd senast den 2018-08-05.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Ange inga referenser i din ansökan. Vi frågar efter referenser senare i processen.


Välkommen med din ansökan!


Kompetenser

• Social dokumentation

Arbetslivserfarenhet

Stödpedagog: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

-
Fast lön

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidare.
Åsa Karlsson, Enhetschef, Telefonnummer: (+46) 0525-185 42
,
Tanums Kommun, Omsorgsförvaltningen
Apoteksvägen 6
45781 Tanumshede
Ange referens 2018-279Escape Room Stockholm