Studieadministratör


Arbetsgivare: Göteborgs universitet
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2018-07-04

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession bedrivs i huvudsak lärarutbildning inom grundlärarprogrammet, kompletterande pedagogisk utbildning, fristående kurser på grund- och avancerad nivå samt två masterprogram. Vi har omkring 1 000 studenter och 60 kurser. Institutionen har ca 115 anställda.

Institutionens verksamhetsstöd består av 14 medarbetare som ansvarar för personal-, ekonomi-, forsknings- och studieadministration, studievägledning, kommunikation och andra myndighetsuppgifter. Vi söker nu en studieadministratör som vill vara en del av vårt verksamhetsstöd och som med god service och hög kvalitet bidrar till förutsättningarna att bedriva framgångsrik forskning och utbildning.

Arbetsuppgifter
I din roll som studieadministratör blir du ett administrativt stöd till studierektorer, program- och kursledare och du kommer att ingå i en arbetsgrupp med kollegor inom studieadministrationen.

Hälften av din arbetstid arbetar du tillsammans med en kollega med att administrera institutionens alla tentamensskrivningar (papper och digitalt). Som studieadministratör arbetar du också med kursadministrativa uppgifter som nätbaserad kursinformation, granska behörigheter, närvarouppföljning, resultatrapportering, schemabokning, arkivering, bemanning av studentexpeditionen och med att ge information, service och stöd till studenter och lärare. Arbetsuppgifterna utförs i hög grad utifrån deadlines. Andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär kan ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av utbildningsadministrativt arbete inom universitet/högskola är meriterande. Vi värdesätter t.ex. kunskaper i universitetets studieadministrativa system som Ladok, Gubas, TimeEdit, NyA och GUL.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga. Du ska ha en god förmåga att strukturera och organisera ditt arbete, vara drivande och arbeta självständigt genom att ta ansvar och egna initiativ. Du ska ha ett öga för detaljer och vara noggrann. Anställningen ställer även krav på flexibilitet, stresstålighet, god samarbetsförmåga, ett serviceinriktat och problemlösande förhållningssätt samt en mycket god kommunikativ förmåga. I och med att arbetsbelastningen periodvis är högre krävs det att du har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Universitetet är en internationell miljö och våra verksamheter förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning med en omfattning om heltid (100 %) med placering vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Tillträde för anställningen är enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.Övrig information
För övrigt information om tjänsten och för att söka tjänsten, se den fullständiga annonsen på www.gu.se.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Arbetslivserfarenhet

Studieadministratör: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Göteborgs universitet tillämpar individuell lönesättning.

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
Läroverksgatan 15
Göteborgs universitet
Box 300
40530 GöteborgEscape Room Stockholm