IT-tekniker, inriktning teknisk systemägare


Arbetsgivare: IT-avdelningen, IT-driftsenheten
Arbetsort: Karlskrona
Publiceringdatum: 2018-07-05

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.Beskrivning
Kustbevakningen söker en it-tekniker, med inriktning teknisk systemägare, till IT-avdelningen vid Kustbevakningen i Karlskrona.

IT-avdelningen har ett övergripande ansvar för drift, support samt utveckling av IT-system och dess infrastruktur.

Som it-tekniker kommer du att arbeta på IT-driftenheten vilken idag består av tretton medarbetare och som ansvarar för drift och support av våra IT-system.

I tjänsten ingår att vara teknisk systemägare för ett antal IT-system och det innebär att du är ansvarig för att IT-systemen uppfyller de funktionella kraven som verksamheten har för att IT-systemen ska kunna stödja verksamheten på ett enkelt och effektivt sätt. Det innebär även att du är ansvarig för att IT-systemen uppfyller de tekniska kraven som ställs för att IT-systemet ska kunna sättas i produktion på myndighetens IT-infrastruktur samt att IT-systemet uppfyller alla tekniska säkerhetskrav.

Den tekniska systemägaren ansvarar för att omvandla de funktionella kraven till tekniska systemkrav samt ser till att de tekniska systemkraven omvandlas till kod och sätts i produktion. Den som är teknisk systemägare ska ha ett nära samarbete med den som är funktionell systemägare för samma IT-system samt med kollegorna på IT-avdelningen.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga. Du har minst 5 års erfarenhet som it-tekniker i en Microsoftmiljö. Du har erfarenhet av arbete i en ITIL organisation liksom du har erfarenhet av systemförvaltning i komplex it-miljö.

Meriterande är om du har erfarenhet av ITIL certifiering samt erfarenhet av felsökning, förbättringar och förebyggande arbete i Microsoft SQL-server databasmiljö. Meriterande är också om du har erfarenhet av systemägarskap.

Som person är du kommunikativ, lyhörd, och har en mycket god förmåga att samarbeta i grupp. Du är prestigelös, ansvarstagande och strukturerad samt att du därtill har en pedagogisk förmåga och kan se saker ur ett helhetsperspektiv. Du är modig och med ett stort engagemang för det du gör samt att du är van att arbeta professionellt och lösningsinriktat.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid såväl din utbildningsbakgrund och erfarenhet som dina personliga egenskaper och förmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, godkänt drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Kustbevakningens utlandsuppdrag och internationella insatser ökar, därför ingår skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Då det är semestertider har enhetschef Anders Hjelmberg begränsad möjlighet att svara på eventuella frågor. Han har semester 23/7 - 19/8. Tiden före samt efter denna tid är han tillgänglig.

Övrigt:

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Varbi för samtliga lediga jobb. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Kustbevakningen är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Kustbevakningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kompetenser

• ITIL Foundation
• SQL-Server, databashanterare

Arbetslivserfarenhet

IT-tekniker / Datatekniker: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Anders Hjelmberg, enhetschef, Telefonnummer: 0455-353625
SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel, Telefonnummer: 0776-70 70 00
Bastionsgatan 18
IT-avdelningen, IT-driftsenheten
Bastionsgatan 18
37123 Karlskrona
Ange referens 2018/77Escape Room Stockholm