Plansamordnare


Arbetsgivare: Göteborgs stad., Trafikkontoret
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2018-07-10

Just nu står Göteborg inför sitt största utvecklingssprång i modern tid. Vår stad kommer att växa med 150 000 invånare fram till 2035. Vi på trafikkontoret har en central roll i detta. Idag är vi 420 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och näringsliv. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelning Samhälle och planering är trafikkontorets ingång i samhällsplaneringsfrågor och planeringsfrågor. Här ser vi till att verksamhet och investeringar samordnas med kommunens stadsutveckling. Hos oss får du vara med och forma framtidens Göteborg! Ett långsiktigt samhällsbygge för att skapa en attraktiv och hållbart växande region.

I din roll som samordnare för trafikkontorets deltagande i detaljplaneprocessen medverkar du aktivt och i nära samverkan med fastighetskontoret och stadsbyggnadskontoret i framtagande av detaljplaner och program. Du styr och leder trafikkontorets delar i de detaljplaner du ansvarar för och samordnar deltagandet från olika kompetenser på kontoret. Din utmaning blir att driva intressanta, utvecklande och spännande projekt där svaren inte är givna från början och du kommer ha ansvar för genomförbarhetstudier i detaljplaneskedet. I arbetet kan ingå att leda konsulter framåt när det gäller tid, resurser och kvalitet och du ansvarar för att resultat levereras i tid och stämmer med uppsatta mål. I arbetet med detaljplanerna ingår även myndighetsutövning i form av att skriva fram yttranden och tjänsteutlåtanden.

KVALIFIKATIONER
Högskoleutbildning eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnadsområdet eller motsvarande kompetens från arbetslivet. Vi söker dig med erfarenhet av samhällsbyggnadsprojekt, det är en fördel är om du har erfarenhet av detaljplanearbete.

• Du har erfarenhet av och förmåga att leda projekt och utredningar där många olika intressen ska samordnas.
• Du behöver ha mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta, du är strukturerad och har god analytisk förmåga
• Du är en person med hög genomförandeförmåga som trivs i en ledande roll där du får driva projekt framåt tillsammans med andra.
• Vi lägger också stor vikt vid att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Arbetslivserfarenhet

Planeringsarkitekt / Fysisk planerare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Anna Säfsten, Enhetschef, Telefonnummer: 031-3682363
Pernilla Rydeving, Enhetschef, Telefonnummer: 031-3682480
Susanna Sandcrona, Vision, Telefonnummer: 031-368 23 58
Magnus Jäderberg, SACO, Telefonnummer: 031-3682523
Köpmansgatan 20
Göteborgs stad., Trafikkontoret
Box 2403
40316 Göteborg
Ange referens Dnr 0026/2018Escape Room Stockholm