Key Account Manager till Göteborg Energi


Arbetsgivare: Jerrie
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2018-10-08

Göteborg Energi söker en Key Account Manager/Storkundssäljare som drivs av att hitta nya kunder och göra långsiktiga affärer. Vill du ha en spännande tjänst i ett stabilt företag med stora möjligheter att utvecklas? Vill du vara med och bygga framtidens hållbara Göteborg tillsammans med regionens största företag? Då ska du läsa vidare!

Vad innebär rollen?
I rollen som Key Account Manager, eller Storkundssäljare som vi kallar det på Göteborg Energi, kommer du arbeta med komplex försäljning av el- och gas, såväl fysisk som finansiell. Kunderna är företagskunder med hög energiförbrukning samt producenter inom vind- och vattenkraft. Rollen innebär både att bearbeta nya kunder och att utveckla befintliga. Kunderna finns främst i Göteborg och västra Sverige men även i övriga landet.

Du får jobba i en positiv miljö med god stämning i ett team om fyra Storkundssäljare som delar intresset och drivet för att göra affärer. Du kommer även ha ett nära samarbete med våra finansiella handlare på Handelsavdelningen.

Vilka är de huvudsakliga arbetsuppgifterna?

• Ansvara för försäljning av el, gas och biogas till nya och befintliga kunder och producenter till gällande marknadspriser på elbörsen OMX Commodities
• Ansvara för finansiella portföljkunders prissäkringar
• Bevaka aktuella marknadspriser och hålla dig uppdaterad på marknadsutvecklingen inom el- och gasbörserna samt vind- och vattenkraftsbranschen
• Arbeta med upphandlingar mot kommunal och offentlig verksamhetFör att lyckas och trivas i rollen tror vi att du uppfyller följande:

• Flera års erfarenhet av komplex försäljning mot företagskunder
• Högskoleutbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi/finans/försäljning
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Erfarenhet av försäljning inom energibranschen eller finansbranschen är starkt meriterande
• Erfarenhet av finansiell portföljförvaltning eller arbete med producenter inom vind- och vattenkraft är meriterande

Vem är du?
Som person trivs du i mötet med kunder och har lätt för att skapa kontakt och goda relationer. Du brinner för att göra affärer, är kreativ och lösningsfokuserad för att nå dina mål. Du delar också vårt intresse för energibranschen och är nyfiken på att lära dig mer.

Om Göteborg Energi
Som Västsveriges ledande energiföretag erbjuder vi elhandel och elnät, fjärrvärme, gas, kyla, energitjänster och stadsfiber. Som göteborgarnas eget energibolag jobbar vi för ett hållbart göteborgssamhälle genom bland annat en smartare kollektivtrafik, fler hållbara bostäder och att bidra till en sundare livsstil i vår stad.

Visionen om ett hållbart Göteborg genomsyrar allt vi gör. Från att göra det enkelt för alla att leva klimatsmart till att den energi vi producerar är så ren och förnybar som möjligt. På så sätt kan utvecklingen gå framåt och livet rulla på, utan att vi sliter på framtiden. Idag har organisationen ca. 1100 anställda och därtill konsulter. Läs gärna mer på www.goteborgenergi.se

Hur söker jag jobbet?
Låter det som ditt jobb? Ansök med bifogat CV via jerrie.se absolut senast den 26 oktober, men gärna omgående. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Frågor? Kontakta gärna rekryteringskonsult Sabina Svensson på 0735-001387 eller sabina.svensson@jerrie.se eller https://www.linkedin.com/in/sabina-svensson/
Fackliga representanter är:
Akademikerföreningen Maria Andersson Iseppi, ordförande tfn: 031-626408
Vision Ulf Berndtsson, ordförande tfn: 031-626100

Arbetslivserfarenhet

Key account manager: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor

-
-
Odinsgatan 9
Jerrie
Odinsgatan 9
41103 GöteborgEscape Room Stockholm