Trädgårdsmedarbetare till Växtsystematiska avdelningen (A) (säsongsanst.)


Arbetsgivare: Stockholms universitet
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-01-10

vid Bergianska botaniska trädgården. Sista ansökningsdag: 2019-01-31.

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård belägen vid Brunnsviken inom Kungliga nationalstadsparken i Stockholm och har som uppgift att sprida kunskap och information om biologisk mångfald, botanik och hortikultur. Trädgården drivs i samarbete mellan Stockholms universitet och Kungliga Vetenskapsakademien och besöks årligen av ca 100 000 besökare och 600 skolklasser.

I trädgården finns ca 6000 arter växter från olika världsdelar. Förutom en botanisk trädgård med Sveriges mest omfattande växtsystematiska kvarter, stora köksväxtområden, örtagård och en botanisk parkdel med olika växtgeografiska områden finns växthus och Naturens hus (miljö- och naturskola). Det största växthuset, Edvard Andersons växthus, är i huvudsak publikt och omfattar även en museibutik/café i entrén. Trädgården har ca 20 fast anställda och ca 10 säsongsanställda. För ytterligare information om trädgården se www.bergianska.se.

Arbetsuppgifter
Att bistå trädgårdsmästaren med planering, samordning, handledning av praktikanter och i den dagliga odlingen och skötseln. Uppdragning, plantering och skötsel av Bergianska trädgårdens mycket artrika växtmaterial utomhus inom arbetslaget som sköter växtsystematiska avdelningen, området för pollination och spridning, prydnadsplanteringar och plantskola. Enklare underhåll av maskiner. Arbetet är fysiskt påfrestande.

Kvalifikationer
Eftergymnasial trädgårdsutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbetsledning och användning av trädgårdsmaskiner. B-körkort. Ett genuint växtintresse och estetiskt sinne är grundläggande för arbete i en botanisk trädgård.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande är erfarenhet från likvärdigt arbete vid Bergianska botaniska trädgården, mycket bred växtkännedom, maskinvana från olika typer av trädgårdsmaskiner samt klippning med spakstyrd gräsklippare.

Anställningsvillkor
Säsongsanställning. Anställningen avser heltid och gäller sex till åtta månader under tiden mars till november. Tillträde efter överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av trädgårdsmästare Hans Nilsson, tfn 08-16 34 86 (ej onsdagar), hans@bergianska.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!


Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Arbetslivserfarenhet

Trädgårdsarbetare / Plantskolearbetare, trädgård: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

.

Om anställningsvillkor


Heltid/

Ej specificerat
10691 Stockholm
Stockholms universitet
10691 Stockholm
10691 StockholmEscape Room Stockholm