Biståndshandläggare till rådgivning och bistånd


Arbetsgivare: Uppsala kommun
Arbetsort: Uppsala
Publiceringdatum: 2019-01-11

Rådgivning och bistånd

Nu söker vi Dig som är intresserad av att arbeta hos oss där du erbjuds ett roligt, varierande, meningsfullt arbete med trevliga och engagerade kollegor och chefer.

Äldreförvaltningen arbetar på uppdrag av äldrenämnden som ansvarar för att det finns service, vård och omsorg till personer över 65 år med nedsatt fysisk funktionsförmåga. Förvaltningen är indelad i fyra avdelningar varav rådgivning och bistånd är den del av organisationen som svarar för myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen.

Rådgivning och bistånd är i sin tur indelad i fyra enheter med olika funktioner och ansvarsområden. Såsom information/rådgivning, samordning av boendeplatser, utskrivningsplanering i samverkan med Akademiska sjukhuset samt myndighetsutövning och uppföljning av insatser.

Under 2019 fortsätter vårt arbete med implementering av mobilt arbetssätt.
Vill du vara med och utveckla vår organisation och nya arbetsformer, tveka inte att söka!

Ditt uppdrag
Som biståndshandläggare arbetar du med att informera, utreda, bedöma och besluta om insatser. Vi arbetar utifrån ett samordnande, rehabiliterande och motiverandes synsätt och stort fokus ligger på uppföljning av beslut. I arbetet ingår kontakt med den enskilde, deras närstående eller legala företrädare där information och rådgivning är en del. I övrigt har biståndshandläggaren i sitt uppdrag att samverka internt samt externt med utförare och andra huvudmän.

I arbetet ingår att aktivt medverka i kvalitets- och utvecklingsarbete.


Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning från socionomprogrammet, sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet utifrån nämndens målgrupp och av myndighetsutövning. Du har goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt. Du har även goda kunskaper i Officepaketet och gärna goda kunskaper i dokumentation. Meriterande är om du behärskar finska i tal och skrift. Önskvärt är att du har körkort.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. I övrigt har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Susanne Persson, enhetschef 018-727 60 04

Facklig företrädare: Vision Lena Florén 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR Camilla Ahlsén 018-727 65 00

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Arbetslivserfarenhet

Biståndsbedömare / Biståndshandläggare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt överenskommelse

Om anställningsvillkor

Tillsvidare. 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.
-
Uppsala kommun
-
75375 Uppsala
Ange referens ALN-2019-0040Escape Room Stockholm