CFO

Ekonomichef


Företag: adding PEOPLE AB
Kommun: Jönköping
Publiceringdatum: 2024-03-28


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Därför är du viktig
Med ytterligare ett förvärv blev vi dubbelt så stora över en natt - en spännande resa som vi ser fram emot! Som CFO kommer du att vara en viktig pusselbit för oss, där tar du ansvar för att skapa vår nya plattform för gemensamma analyser och uppföljningar. Dessa bidrar till att vi kan nå våra framtida mål och förverkliga ännu fler visioner. Vi hoppas att du vill vara med och forma den här resan med oss!
Det här är Prototypen
I vår industrikoncern, som idag går under namnet Prototypen, finns våra bolag Östrand & Hansen AB, Hjo Verktyg AB och Karlskoga Automation AB.
Vi är en partner som ger idéer och råd och fungerar som bollplank när det gäller att utveckla kundernas produktion. Vi har en stor spännvidd i våra tjänster - allt från mekanikkonstruktion, elkonstruktion, PLC- & robotprogrammering, elskåpsbyggnation, egen komponenttillverkning i våra avancerade maskinparker, till montering, leverans och driftsättning av kompletta lösningar och system. Vi utför även service och reparationer på verktyg och maskiner.
Totalt är vi ca 60 medarbetare och har en omsättning på drygt 120 miljoner.
Vår kultur
Vi har en öppen och välkomnande företagskultur. Här får du arbeta i en utvecklande och uppmuntrande miljö där du utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor. Merparten av det vi levererar är specialanpassat utifrån kundens behov och önskemål. Varje projekt är således unikt.
I våra projekt arbetar vi kontinuerligt för att skapa en hållbar konsumtion och produktion, med bas i de globala miljömålen.
Läs mer om oss på www.ostrand-hansen.se, www.hjoverktyg.com och www.kauto.se.
Fokus i din roll
Som CFO hos oss kommer du att vara en viktig del i att utveckla både en effektiv ekonomifunktion och en affärsdriven organisation i stort. För oss är det viktigt att du vill arbeta verksamhetsnära och vara en aktiv del av verksamheten med ekonomistyrningen i fokus. En ekonom som gillar teknik helt enkelt.
Din roll innebär att skapa en plattform för våra produktionsbolag, där det finns en gemensam syn på analyser, kalkylmodeller och uppföljningar. Du arbetar både operativt och strategiskt. Du stöttar verksamheten och ledningen med dina kunskaper och fungerar som ett aktivt stöd ut i organisationen.
Rapportering av månads- och årsbokslut, prognoser och budget ingår i din roll. Ditt ansvarsområde innebär även att utveckla arbetssätt och processer, vilket du gör tillsammans med ditt team som idag består av två ekonomer. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.
Om vi får önska
Vi vet inte vem du är än, men vi har en god idé om vad du har med dig sedan tidigare:
Ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet från controllerrollen där du arbetat med ekonomiska analyser och uppföljning, med fördel från den tillverkande industrin.
Tekniskt intresse med förståelse för produktionsprocessen.
Vana vid att arbeta strategiskt och affärsnära.
Svenska och engelska i tal och skrift.

Är det rätt plats för dig?
Här gäller att vilja vara med på vår resa och genuint ha ett intresse för att skapa något nytt, som i sin tur innebär att vi kan utveckla vår affär framåt!
Att vara nära verksamheten där du bidrar med engagemang, nyfikenhet och kompetens är viktigt. Därför ser vi att du är relationsskapande, prestigelös och kommunikativ. Din kommunikativa förmåga gör att du skapar mervärde ut i organisationen med idéer, struktur och processtänk. Vill du också tillhöra en växande organisation med familjekänsla – då kan den här rollen vara något för dig!
Varmt välkommen med din ansökan!
Bra att veta
Placeringsort Bankeryd (alternativ Karlskoga om det passar bättre).
Du rapporterar till VD Mikael Ronder.
Tillsvidareanställning.
Visa ditt intresse senast den 26 april, urval sker dock löpande.
Vid frågor, kontakta Anette Beckman 072-500 30 23, eller Ida Jergell 073-706 80 80.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen