Lärare till akutenheten

Ämneslärare, 7-9


Företag: Sigtuna kommun
Kommun: Sigtuna
Publiceringdatum: 2024-04-18


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!

Utbildningsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom kommunens förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem, gymnasiet och vuxenutbildning.

Akutenheten för grundskolan tar emot elever som tillfälligt omplacerats för att garantera andra elevers trygghet och studiero och elever som stängs av från sin ordinarie skolenhet. Enheten rymmer 8 platser och bemannas av speciallärare, elevassistenter och en kurator utöver enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Som lärare vid akutenheten arbetar du med elever på individnivå för en ökad måluppfyllelse främst i ämnena svenska, engelska och matematik. Du arbetar med elever enskilt eller i mindre grupp beroende på elevernas sammansättning och behov. Det ingår även att bistå i arbetet gällande pedagogiska kartläggningar samt kartläggning av läs- och skrivsvårigheter för den ordinarie skolenhetens räkning.

Du är en naturlig del i akutenhetens team som består av enhetschef, speciallärare, kurator och elevassistenter. Du kommer tillsammans med andra professioner på akutenheten, arbeta åtgärdande, förebyggande och främjande på individnivå för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för eleven att återgå till den ordinarie skolplaceringen med förbättrade möjligheter till god social samvaro och motivation till ett ökat ansvar för sina studier. För att trivas hos oss har du ett genuint intresse och en vilja att stödja elever med stora behov på resan mot en beteendeförändring i positiv riktning för kunna delta i ordinarie undervisning och nå målen i skolan.

Du bidrar utifrån din profession till verksamhetens utveckling och resultat för varje individ och tar del av observationer och insatser som behövs för att arbeta gemensamt mot våra mål.
Att arbeta på akutenheten innebär att ha ett nära samarbete med övrig personal och vårdnadshavare med elevens bästa i fokus. Du deltar också i överlämningar mellan akutenheten och respektive skolenhet som har elever tillfälligt omplacerade både vid mottagande vid akutenheten och tillbakagång till ordinarie skolplacering. I detta ingår att följa med elev tillbaka för en smidig övergång vid behov. Du är en trygg person som har lätt för att arbeta i både små och större grupper av elever och personal och är duktig på att etablera kontakt med både elever med stora behov och vårdnadshavare.

Vid låg beläggning på akutenheten ingår i tjänsten att stödja skolor med särskilda uppdrag på plats vid annan skolenhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare med lärarlegitimation, gärna med behörighet inom MA/NO. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa, är en van IT-användare och rollen förutsätter att du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Har du agerat som mentor i din lärarroll ser vi det som ett plus i kanten. Många av våra elever är flerspråkiga och vi ser det därför som en fördel om du har flerspråkig kompetens. Det är även meriterande om du ser arbetet med elever i behov av särskilt stöd som en spännande utmaning.

Som person är du trygg, stabil, har god självinsikt och en positiv inställning. Du har god samarbetsförmåga, tror på ett relationellt ledarskap och kan anpassa din undervisning efter olika elevers behov. Du är kommunikativ och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Din ansökan gör du enkelt genom att bifoga ditt CV och svara på några urvalsfrågor kopplade till denna tjänst. Vi ber dig dock att inte bifoga personligt brev. Under rekryteringsprocessen kan arbetsprov och tester förekomma.

I den här rekryteringen genomförs ekonomisk och juridisk bakgrundskontroll på slutkandidaten som en del i Sigtuna kommuns trygghets- och säkerhetsarbete. Blir du vår slutkandidat kommer du att få mer information och kontrollen görs givetvis med ditt samtycke. Före ett erbjudande om anställning ska ett giltigt utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun!
https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen