Enhetschef inom VOI

Enhetschef inom social omsorg/Föreståndare inom social omsorg


Företag: Bengtsfors kommun
Kommun: Bengtsfors
Publiceringdatum: 2024-04-29


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Det här är vi
Mellerud och Bengtsfors vågar tänka nytt och slår in på nya banor för att lösa framtidens kompetensförsörjning och säkra socialtjänstens utvecklingsarbete! Mellerud och Bengtsfors har en gemensam styrning och ledning av det sociala området. Sociala området för Mellerud och Bengtsfors leds av socialchef och delas in i fem verksamhetsområden; individ och familjeomsorg, vård och omsorg boende, vård och omsorg, stöd och service samt stab och administration. Du kommer ingå i ledningsgrupp vård och omsorg boende.
Genom samarbetet skapas möjligheter att dela både chefstjänster och specialistkompetenser på ett sätt som blir fördelaktigt för båda kommunerna. Det finns en stor nytta med samarbetet då många frågor kopplade till kvalitetsutveckling och kvalitetsledningssystem är likartade i kommunerna, särskilt på en övergripande nivå.
Vi arbetar enligt devisen "Vi är i framkant och har en unik samverkan där individen alltid är i centrum"
Björklundas särskilda boende ligger i Bäckefors, på gångavstånd från centrum med lugna omgivningar och närhet till natur och skog. Boendet har plats för 21 hyresgäster med olika behov av vård och omsorg. Vi som arbetar här är vård- och omsorgspersonal med stor erfarenhet av arbete inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård. Vi arbetar i team med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor för att vården och omsorgen för de som bor här ska bli så bra som möjligt.
Ditt jobb är viktigt
Som enhetschef på Björklunda ansvarar du för att utveckla och driva frågor inom vård och omsorgsområdet och att säkerställa personalens kompetens. Du har ansvar för verksamheten vad gäller kvalitet, ekonomi och medarbetare. Du följer och implementerar gällande riktlinjer, rutiner och lokala instruktioner såväl som ansvarar för egenkontroll och uppföljning av enhetens ekonomiska resultat. Det innebär att du är chef för en verksamhet med krav på hög kvalitet och gott bemötande. Medarbetarna i verksamheten arbetar med aktivt medarbetarskap och har en hög grad av delaktighet. Det är därför fortsatt viktigt att du arbetar med ett närvarande ledarskap och en god förmåga att skapa delaktighet för utveckling i verksamheten och en god arbetsmiljö.
Fokusområden i år är att öka insatsen sociala aktiviteter för hyresgästerna, både individuella och i grupp samt utevistelse.
Samverkan är en stor del i uppdraget genom att övriga professioner i kommunen verkar i många verksamheter inom det sociala området. Till exempel den kommunala primärvården, biståndsenheten med flera. Du samverkar även mycket med närstående till målgruppen då anhöriga är en viktig resurs i omvårdnaden av hyresgästen.
Du arbetar med verksamhetsutveckling med stöd av digital teknik.
Det finns verksamhetsassistent på plats på 50%.
Några veckor per år är du Chef i beredskap för verksamheterna inom vård och omsorg och stöd och service.
Det här är du
Vi söker dig som har förmågan att leda personal samt driva och utveckla vår verksamhet. Du har personlig kompetens som samarbetsförmåga, ärlighet, nyfikenhet och ett tydligt ledarskap. Du kommunicerar tydligt och förklarar orsakerna till ett beslut med fakta. Du lyssnar, samtalar och är bra på att skapa en öppen dialog. Du vågar prova nya arbetsmetoder som utvecklar verksamheten och ser möjligheter och lösningar. Du har förmåga att leda i förändring och genom ett närvarande ledarskap. Du delegerar, ger handlingsutrymme och uppmuntrar till individuell utveckling för att skapa motivation. Du har ett genuint intresse för verksamhetsområdet.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av bemanning och schemaläggning och kan leda medarbetarna i det arbetet.
Vi ser det som en merit om du har tidigare erfarenhet som chef/ledare i en politiskt styrd organisation.
Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha datavana från olika system.
Välkommen till oss!
Kompetenskrav
Högskoleutbildning som är relevant för jobbet
Erfarenhet från liknande arbete
Kunskaper om gällande lagstiftning inom området och arbetsrättsliga lagar.

Körkort klass B är ett krav
Vi gillar olika!
Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.
Anställningsvillkor
Anställningsvillkor: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Sysselsättningsgrad: 100 procent
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
OBS! Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.
Om ansökan
Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Offentlig handling
Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen