Arbetsledare

Arbetsledare, anläggning


Företag: Leksands kommun
Kommun: Rättvik
Publiceringdatum: 2024-04-30


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Ta Till Vara i Rättvik utvecklas och förändras för framtiden. Vi har höga ambitioner och tror på att förändring är möjlig. Vi vill göra skillnad och bidra till att skapa möjligheter för dem som behöver det mest. Vi tror på att arbeta tillsammans och nu söker vi dig som vill bli Arbetsledare som en del i vårt team!

Höjdpunkter med jobbet:

• Ingen dag är den andra lik
• Glädje och gemenskap
• Bidra till att utveckla verksamheten och medarbetare

Dina arbetsuppgifter
Som arbetsledare på Ta Till Vara kommer du att spela en central roll i det dagliga arbetet. Din funktion är också att handleda och vara delaktig i det praktiska arbetet. Du ansvarar för att utförda arbeten håller god kvalité och är gjorda efter de krav som gäller. Du kommer till viss del att ha samtal och uppföljningar med personerna som anvisats till verksamheten och det är viktigt att du kan utvärdera vilka styrkor respektive utvecklingsområden som framkommer.
Ditt ansvar omfattar förberedelse och anpassning av arbetsuppgifter baserat på deltagarnas förmågor och kapacitet. En central del av din roll är att aktivt engagera, stimulera och motivera deltagarna för att främja deras personliga utveckling och skapa möjligheter mot egen försörjning.

Befattningen är en tillsvidareanställning, och du rapporterar till Enhetschef inom VIA-förvaltningen. Provanställning för rollen kan tillämpas och även fast Rättvik är utgångspunkten för tjänsten, får du i rollen vara beredd att utföra arbetsuppgifter både i Rättvik och Leksand.

Din profil
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Din personlighet kännetecknas av bra samarbetsförmåga, du är utåtriktad, flexibel. Du har förståelse för människors olikheter och lika värde. Vi förutsätter att du har en förmåga att själv strukturera och driva arbetet för att nå uppsatta mål. Som person har förmåga att se helheten och tycker att det är självklart med goda relationer. Att sätta gränser och stå bakom fattade beslut som arbetsgivarrepresentant är något du också är bekväm med.

Vi söker dig som är uthållig, tålmodig och trygg i dig själv, som trivs att arbeta både självständigt och i team. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och en förmåga att se till individen i ett helhetsperspektiv. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och trivas i ett arbete där du operativt samarbetar med andra för att nå uppsatta mål. Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. 

Du bör också ha...

• Tidigare erfarenhet av arbete med människor samt meriterande om du tidigare arbetat med att vägleda samt motivera personer.
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
• God datorvana med program i Microsoft Office och erfarenhet av dokumentation.
• Utbildning i 7-tjugo, MI, BIP samt lösningsfokus eller liknade vilket ses som meriterande.
• Erfarenhet av att arbeta med målgruppen, vilket är meriterande om du har med dig det sen tidigare. 
• B-körkort 

 

Om arbetsplatsen
Ta Till Vara är en ovanligt vanlig seconhandbutik med olika arbetsavdelningar som tex yttreskötsel, snickeri och skapandeverkstad, biltvätt, Fixar tjänst mfl.

Ta Till Vara är en arbetsträningsplats där vi tar emot personer för arbetsträning från olika myndigheter som vi samarbetar med. Arbetsplatsen erbjuder arbetsträning i form av praktik. Målet för verksamheten är att i en så nära verklig arbetsmiljö ge individer en plats och ett förtroende, samt naturligtvis att ge oss alla en lite renare framtid. 
Ta Till Vara är en del av VIA-förvaltningen, som består av Vuxenutbildningen, Arbetsmarknadsenheten och Integration, varav Ta Till Vara tillhör de två sistnämnda.
Inom VIA-förvaltningen finns Arbetsmarknadsenheten (AME), som arbetar med individer i både Leksand- och Rättviks kommun som står utanför arbetsmarknaden.
Arbetsmarknadsenhetens uppdragsgivare är socialtjänsten, Försäkringskassan, Kommunens KAA samt andra myndigheter.
Arbetsmarknadsenheten strävar hela tiden efter att hitta en helhetslösning kring varje person med hänsyn till att höja livskvaliteten och möjligheterna att komma i självförsörjande spår.

Vi erbjuder dig
För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum
Sista ansökningsdag är den 31:a maj. Återkoppling av tjänsten sker efter ansökningstiden löpt ut.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen