Skolsköterska till centrala barn- och elevhälsan

Skolsköterska


Företag: Norrköpings kommun
Kommun: Norrköping
Publiceringdatum: 2024-05-02


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Vill du vara med och bidra till att våra elever får bästa möjlighet till att utbildas, utvecklas och mogna? Då kan du vara vår nya skolsköterska!
Vilka är vi?

Centrala barn-och elevhälsans uppdrag är att stärka barn och ungdomars hälsa för en påverkan till utveckling mot utbildningens mål genom förebyggande och främjande insatser. Vi är en integrerad och viktig del i Norrköpings förskola och skola. 

Vi arbetar förebyggande och främjande för alla barn och elever i behov av särskilt stöd. Centrala barn-och elevhälsan bidrar till tillgängliga lärmiljöer, verksamhetsutveckling för ökad måluppfyllelse och närvaro samt medicinska insatser från förskoleklass till och med gymnasiet.

Vi består av 100 medarbetare med kompetenser inom medicinska, psykologiska, sociala och specialpedagogiska områden. Hos oss arbetar specialpedagoger, psykologer, kurator, logoped, skolsköterskor samt skolläkare som en stödprocess för samtliga enheter från förskola till och med gymnasieskolan. Varje profession har ett särskilt ansvar att bidra med sin specifika kompetens.

Centrala barn-och elevhälsan arbetar på organisations-, grupp- och individnivå. Vi samverkar lokalt och regionalt med professioner inom elevhälsa, skola och externt med andra aktörer i kommunen samt Region Östergötland. 

Dina arbetsuppgifter

Som skolsköterska hos oss arbetar du enligt Hälso- och sjukvårdslagen samt Skollagen, vilket innebär att du samarbetar nära med skolpersonal och elevhälsans övriga professioner, som omfattar rektor, kurator och specialpedagog. Arbetet innefattar även en samverkan med elever, föräldrar samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Du genomför hälsoundersökningar, hälsosamtal, vaccinationer, enklare sjukvårdsinsatser samt konsultation och ingår i skolans elevhälsoteam. Du bidrar med medicinsk kompetens i skolans främjande och förebyggande arbete på grupp och organisationsnivå.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till barnsjuksköterska, distriktsköterska eller skolsköterska samt har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du kompetens inom folkhälsovetenskap är det meriterande.

Du är självgående och kan ta egna initiativ. Du är också serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. 

Du värdesätter kulturella olikheter och respekterar olika bakgrunder, kulturer och grupptillhörigheter. Som person är du trygg, stabil och har god självkännedom.

B-körkort är ett krav och tillgång till egen bil är önskvärt. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 17 maj, intervjuer sker löpande
Kontakt: Monika Sannebrink, 011-15 77 64 eller monika.sannebrink@norrkoping.se

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen