Rekryterare till Hammarö kommun

Rekryterare/Rekryteringskonsult


Företag: Hammarö kommun
Kommun: Hammarö
Publiceringdatum: 2024-05-02


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Välkommen till oss på Hammarö!

Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård!

Inom kommunstyrelsen arbetar du nära de beslut som fattas i kommunen. Genom att se till helheten och vart vi är på väg arbetar vi med allt som kan tänkas beröra kommunens invånare och anställda. Det är vi som arbetar bakom kulisserna och håller ihop den röda tråden som leder kommunen i rätt riktning in i framtiden.

Vill du vara en del av Hammarö kommuns framtida kompetensförsörjningsarbete? Har du erfarenhet av rekrytering och är intresserad av en tjänst där du kommer ha fokus på att stödja chefer i rekryteringsprocesser?
Då ska du läsa vidare!

ARBETSUPPGIFTER
HR-enheten är en stödfunktion organiserad under Kommunstyrelsen och består av nio härliga medarbetare inklusive HR-chef som kännetecknas av att alla ställer upp på sina arbetskamrater om du ber om hjälp. Nu söker vi en rekryterare som i huvudsak skall arbeta som stöd till chefer med rekryteringsprocessen vilket vi ser som ett viktigt steg i vår framtida kompetensförsörjning.

I huvudsak kommer du att arbeta med rekryteringsprocessen och kvalitetssäkring av denna. Det innebär allt ifrån kravprofilsframtagning, annonsskrivning, annonseringskanaler, intervjuer, personlighetstester, återkoppling, administration och konsultativt stöd. I tjänsten ingår även arbete med att skapa digitala onboardingprocesser med hjälp av vårt verktyg esTracer. Vår rekryteringsprocess skall präglas av ett nära stöd till våra chefer och ett enhetligt transparant arbetssätt.
Du kommer att arbetet med att förvalta vårt system Assessio och återkoppla personlighetstester (MAP) vid vissa rekryteringar samt i vårt chefsutvecklingsprogram.

Som rekryterare hos oss på Hammarö kommun har du ett framtidstänk kring kandidatmarknad, kandidatupplevelse och arbetsgivarvarumärke. Du kommer att vara ansvarig för att arbeta med att stärka vårt arbetsgivarvarumärke på kandidatmarknaden genom mässor och event. I tjänsten är du ambassadör för våra HR-verktyg kring rekrytering och har kundkontakt kring detta. Du kommer även projektleda den årlig medarbetarundersökningen i tätt samarbete med vår leverantör Origo.

Hammarö kommun är en liten kommun vilket innebär att du kommer ha ett omväxlande arbete där du kommer hantera flera ärenden parallellt. Möjligheterna att växla in i en annan roll är stor då några av oss kommer att gå i pension inom några år.
Viktigt för oss är att vi arbetar utifrån vår värdegrund i det dagliga arbetet och i mötet med våra framtida medarbetare. Den lyder:
För din skull tillsammans är vi bättre framtiden är vår

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du är en flexibel, lyhörd och konsultativ person med en akademisk bakgrund inom HR eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och meriterande är om du arbetat som rekryteringskonsult tidigare. Anställningen kräver att du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift då annonsproduktion är en stor del av arbetsuppgifterna.

Du kan arbeta strukturerat och självständigt samtidigt som du trivs med att jobba flexibelt i nära samarbete med andra. Du har en god servicekänsla och lätt för att ta nya kontakter. För oss är det viktigt att du har inställningen att tillsammans är vi bättre. Vi ser att du ska se det som positivt med idéer och nytänkande för att utveckla vår verksamhet framåt.
Meriterande är om du har arbetat med Refapp och Visma recruit.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekryteringsprocess använder vi oss utav tester från vår leverantör Assessio (MAP & Matrigma) som ett moment, detta blir aktuellt om du går vidare i processen.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen