Sjuksköterska

Företag: Region Uppsala
Arbetsort: Enköping
Publiceringdatum: 2020-09-24

Ortopediska rehabiliteringsavdelningen

Unik möjlighet att påverka framtiden
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att bli delaktig direkt från början när vi nu lyfter oss för att möta morgondagens krav på effektiv och nära hälso- och sjukvård. Vi har under året genomfört en omorganisation för att skapa bättre förutsättningar för utveckling och för att främja ett processorienterat arbetssätt. Vi söker därför våra framtida medarbetare som med stort engagemang vill vara med och skapa ett ännu bättre sjukhus.

Nära till allt
Lasarettet i Enköping har ett ypperligt geografiskt läge med närhet och goda förbindelser till såväl Stockholm som till Uppsala, Västerås och Örebro. Vi har ett nära samarbete med Akademiska sjukhuset och här i Region Uppsala finns det goda möjligheter till utveckling och givande uppdrag.

Lasarettet i Enköping
Sjukhusets resultat är överlag goda avseende kvalité i nationella kvalitetsregister, patientnöjdhet och medarbetarenkät. Sjukhuset har en dygnet runt öppen akutmottagning, fem vårdavdelningar och fyra mottagningar riktade till medicin respektive kirurgi, operationsavdelning, intermediärvårdsavdelning, lasarettansluten hemsjukvård (LAH), rehabilitering och stor röntgenverksamhet. Från och med 1 september består sjukhuset av fem verksamhetsområden: akuten, ANOPIMA, kirurgi, medicin och röntgen. Sjukhusets kirurgiska verksamhet är elektiv och sjukhuset har fått förtroendet att ta allt mer framträdande roll inom Region Uppsalas elektiva ortopediska, kirurgiska och urologiska verksamhet. Vi vidareutvecklar verksamheten med visionen att gå mot center of excellence.

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patienten är viktig? Vi söker nu en kollega till Ortopediska rehabiliteringsavdelningen.

Vår verksamhet
Här på Ortopediska rehabiliteringsavdelningen arbetar ett engagerat gäng som haft förmånen att tillsammans starta upp en ny avdelning. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande förhållningssätt, något som är utgångspunkt i mötet med patienten såväl som i utveckling av verksamheten.

Vi söker nu fler kollegor som brinner för teamarbete med varje patients unika förutsättningar och personliga mål i fokus.

Vi är en slutenvårdsavdelning för patienter med ortopediska diagnoser som har ytterligare behov av vård och rehabilitering efter exempelvis trauman, frakturer- eller protesoperationer. Vårdtiderna är vanligen mellan sju och tio dagar och anpassas efter patienternas behov. Avdelningen ligger i lugna, fina lokaler med majoriteten enkelrum. I anslutning finns även en rehabträdgård med möjlighet till utevistelse och träning för patienterna. Vi har i nuläget sex vårdplatser och kommer öppna ytterligare tio vårdplatser under hösten.

Teamarbetet är centralt på avdelningen, något som möjliggör en helhetsbild av patienten, individanpassade åtgärder samt främjar patientsäkerheten. Tillsammans har vi dagliga avstämningar i teamet som består av: sjuksköterskor, undersköterskor, ortoped, medicinläkare, underläkare, apotekare, arbetsterapeut, fysioterapeuter och kurator.

Ditt uppdrag
Som sjuksköterska hos oss är du en viktig pusselbit i vår personcentrerade vård. Du kommer även fortsätta vara med och utveckla verksamheten. Sjuksköterskorna hos oss har en nyckelroll i teamet och är med och driver utvecklingen av denna avdelning.

Vi fokuserar på hälsosamma arbetsscheman och arbetstider, utvecklande teamronder, personcentrerad vård, daglig styrning med mera.

Målsättningen är en sjukskötersketjänst där du som sjuksköterska ska kunna vara med och påverka din egen, dina kollegors och patienternas resa i sjukhuset till att vara så trygg, motiverande och stimulerande som det bara kan bli.

Vi arbetar för att effektiva utskrivningar och arbetar aktivt för ett gott samarbete med våra kollegor i kommunen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som:
- Är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet i yrket men välkomnar även dig som är nyutexaminerad.
- Uppskattar ett omväxlande arbete.
- Vill vara med och påverka och utveckla verksamheten.
- Är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en god arbetsmiljö.
- Vill arbeta i team utifrån personcentrerat förhållningssätt, där patienten är delaktig i sin vård och rehabilitering.

Vi erbjuder
Tillsvidare 100% eller deltid efter överenskommelse. Dagtjänst (d.v.s. dag, kväll och helg), rotation- eller nattjänst efter önskemål.

Vi erbjuder alla nya sjuksköterskor möjlighet till en individanpassad introduktion. Som nyutexaminerad erbjuds du kliniskt utbildningsår (KUÅ) som omfattar 3-4 heldagar varje månad, den resterande tiden arbetar man i verksamheten. KUÅ är inräknad i arbetstiden.

Lasarettet i Enköping är ett hälsofrämjande sjukhus och satsar därför på friskvård. Det innebär att du har en friskvårdstimme i veckan, tillgång till personalgym samt ett flertal avgiftsfria träningsaktiviteter.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta Avdelningschef Johan Kumblad tel: 0171-41 82 87 Johan.kumblad@regionuppsala.se
Facklig kontaktperson: Johanna Nordgren: johanna.nordgren@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken. Bifoga gärna din sjuksköterskelegitimation och ditt examensbevis i din ansökan.

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Yrkesbenämning
Sjuksköterska, grundutbildad
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Region Uppsala
Sök jobbet senast 18.10.2020
Ange referens: LE69/2020

Dela Annonsen