Stödassistenter till LSS gruppbostad Pimpstensgatan 4:1

Företag: Norrköpings kommun
Arbetsort: Norrköping
Publiceringdatum: 2020-09-24

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

I Norrköpings kommun finns olika typer av boenden för personer med funktionsnedsättningar. Boendena är till för personer som har svårt att klara sig i en egen bostad och behöver närhet till personal som kan stötta. 

Gruppbostaden Pimpstensgatan 4 startade 1 november 2019 och är en verksamhet under LSS. Vi har 12 lägenheter uppdelade på två våningar. Brukarna som bor här är unga vuxna med olika funktionsvariationer och olika typer av behov. 

ARBETSBESKRIVNING 

Som stödassistent arbetar du med att ge brukaren stöd i vardagen med serviceinsatser, såsom personlig omvårdnad, fritidsaktiviteter och matlagning. Det innebär pedagogiskt arbete med brukaren och dennes individuella behov av rutiner och hjälpmedel.

Du bör gilla att va en del i olika personers vardagsbestyr. Det kan innebära allt ifrån att gå på bio, spela kort och gärna ta en cykeltur eller en tur i skogen. Det finns även brukare som har ett större behov av omvårdnad så vi ser positivt på om du kan bidra med den erfarenheten. 

Arbetet hos oss innebär ett klart varierande arbete där respektive brukares behov, vilja och personlighet skiljer sig. Vi förutsätter att du accepterar att brukaren ska känna sig trygg i sitt hem, bli bemött med respekt och ha inflytande över sin vardag. Du förstår även vikten av dokumentation och att det är en viktig del utav arbetet.

Du kommer att ingå i en engagerad arbetsgrupp. Vi värdesätter att du kan samarbeta och tycker om att arbeta i ett team där allas kompetenser nyttjas på bästa sätt. Det är viktigt för oss att du är lyhörd för olikheter och är villig att lyssna mer än du pratar.  

I arbetsuppgifterna ingår nära samarbete med anhöriga, gode män/förvaltare, daglig verksamhet, hälso-och sjukvårdsteam samt med andra myndigheter. 

Vi söker nu två stödassistenter till vårt team. 

DIN PROFIL 

Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorg exempelvis undersköterska eller utbildning som bedöms likvärdig. Tidigare arbete med brukare inom vård och omsorg är ett krav och liknande arbetsuppgifter som stödassistent är meriterande. Det är särskilt meriterande om du har kännedom om LSS och dess intentioner.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen unga vuxna med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning men även erfarenhet från autism samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du har kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande och visuell struktur/ tydliggörande pedagogik samt tecken som stöd.

Du är en person med starkt brukarfokus, du är pedagogisk och brinner för att utveckla samt förbättra vardagen för brukarna. Vi ser gärna att du stimuleras av utmaningar och du tycker att förändring är något positivt.

B-körkort är ett krav.  

Vi ser gärna att du kan börja arbeta så snart som möjligt.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Vi söker två stödassistenter

Tjänsterna är tillvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse 

Sista ansökningsdag är den 23 oktober. Vi arbetar fortlöpande under ansökningstiden med urval och intervjuer. 

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Ewa Ogell, 011-15 21 87 eller enhetschef Gustav Johansson, 011-15 29 89. 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Yrkesbenämning
Stödassistent
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Norrköpings kommun
Sök jobbet senast 24.10.2020

Dela Annonsen