Lärare i Sv/SVA, Sv/En alt Sv/Ma till Kristinebergskolan 7-9

Företag: Åmåls Kommun
Arbetsort: Åmål
Publiceringdatum: 2020-09-24

Lärglädje börjar med dig! Vill du vara med och bidra till god utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!
Arbetsuppgifter
Som lärare i årskurs 7-9 träffar du ungdomar i en mycket spännande och utvecklande fas i livet. Du får möta fantastiska och frågvisa tonåringar som du kan påverka och inspirera att utveckla förmågor inom just dina ämnen samtidigt som du vägleder elever mot deras framtid. I uppdraget som lärare/pedagogisk personal vid enheten grundskola ansvarar du tillsammans med berörda medarbetare för elevernas utveckling och måluppfyllelse där ett lösningsfokuserat och självständigt arbetssätt i arbetslaget med eleven i fokus är en förutsättning för en framgångsrik lärandemiljö.
Vi söker dig som har någon eller några av ämneskombinationerna från annonsrubriken.
I Sv/SVA, matematik och engelska är tre lärare tjänstefördelade på två klasser. Din undervisning kombineras med ett delat mentorskap för en klass och ni har mentortid på schemat. Sedan hösten 2018 har alla elever tillgång till en egen dator och vi kommunicerar digitalt i lärplattformen ”It´s learning”.
Personliga egenskaper
Som person vill vi se att du har förmåga att vara lyhörd inför elevernas behov och att du i din kommunikation kan skapa trygghet för såväl elever som vårdnadshavare. Ditt engagemang och din tydlighet i den roll du har, är för arbetsgivaren av stor vikt då du antar uppdraget. Som lärare hos oss är du med och skapar en skola där alla elever ska ha möjlighet att uppnå målen och där lärandet upplevs som meningsfullt, stimulerande, roligt och tryggt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Kvalifikationskrav
- Lärarlegitimation med behörighet för undervisning på högstadiet i dina ämnen.
- Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.
- B-körkort och att du kan tillhandahålla digitalt ID såsom BankID.
Meriterande
- Goda kunskaper om och praktisk tillämpning av formativ bedömning med stöd av digitala läromedel, samt erfarenhet av att kommunicera i en digital lärplattform.
- Erfarenhet av att leda kollegialt lärande i arbetslag eller ämneslag.
Placering
Tjänsten är för närvarande placerad vid Kristinebergskolan 7-9 inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Närmaste chef är Rektor. Skolan består ca 460 elever fördelade på två enheter med varsin rektor där varje enhet omfattar två arbetslag. Skolan har två specialpedagoger och varje arbetslag har en speciallärare, en studiehandledare, en lärarassistent samt elevassistent. En skolvärd bistår bl.a. tillsammans med elevhälsan dig som mentor i ditt trygghetsarbete med elever. Vi försöker ”klättra upp i elevens utkikstorn” och utveckla förutsättningarna för lärande både på organisations, grupp- och individnivå
Ansökan
Välkommen med din ansökan, i form av personligt brev och CV. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer under ansökningsperioden. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Åmåls kommun, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Detta sker via ansökningsknappen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Yrkesbenämning
Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Åmåls Kommun
Sök jobbet senast 08.10.2020
Ange referens: 143645

Dela Annonsen