Familjehemskonsulent Växjö

Företag: Humana AB
Arbetsort: Växjö
Publiceringdatum: 2020-09-25

Nu söker vi en Familjehemskonsulent till vårt Växjökontor med upptagningsområde Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana. Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer. Vi har regionala kontor för att komma nära våra hem som finns i hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i träningslägenhet. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect. Du kommer välkomnas på en arbetsplats med mycket kompetenta kollegor, en manual där du får stöd för att kunna genomföra arbetet på bästa sätt och vara i framkant i landet vad gäller högkvalitativ familjehemsvård. 
Humanas värdegrundsord Glädje, Engagemang och Ansvar präglar såväl den stora organisationen som den lilla arbetsplatsen. Vi arbetar kontinuerligt och målinriktat med att förbättra och utveckla förutsättningarna för familjehem och för familjehemsvården i stort.

Om tjänsten
En av våra medarbetare väntar tillökning i familjen så vi söker en driftig och ansvarstagande konsulent till vårt Växjökontor.

Då arbetet innebär mycket resor vill vi att du är en van bilförare.

Dina arbetsuppgifter:
- Stödja och vägleda jour‐ och familjehem.
- Utreda och utbilda familjehem.
- Kontinuerligt rapportera vården skriftligt till kund.
- Upprätta och hålla kontakt med kunder.
- Delta i utvecklingsarbetet runt konsulentstödd familjehemsvård.
- Beredskapstjänstgöring ingår och arbete kan förekomma på kvällar och helger

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom gärna med erfarenhet från arbete inom socialtjänst. God dokumentationsförmåga är ett krav.

Det är meriterande om du är utbildad i att utreda, utbilda och handleda familjehem. Vi vill att du har god kännedom om BBIC.

Som person är du driftig, stresstålig, kommunikativ, orädd och flexibel. Du är van och trivs med att arbeta självständigt men du ska även fungera med att arbeta i grupp.
Körkort: B‐körkort fordras

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.
Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enl överenskommelse.
Heltid: Förtroendearbetstid.
Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Yrkesbenämning
Familjehemssekreterare
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Humana AB
Sök jobbet senast 23.10.2020
Ange referens: 145120

Dela Annonsen