Forskningssekreterare till utvärderings- och forskningssekretariatet

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning


Företag: Riksdagsförvaltningen
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2024-05-03


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Inom Riksdagsförvaltningens utskottsavdelning finns utvärderings- och forskningssekretariatet. Sekretariatets uppgift är att stödja riksdagens utskott i arbetet med att följa upp och utvärdera riksdagsbeslut och att arbeta med forsknings- och framtidsfrågor.

Dina arbetsuppgifter
Du ska vara ett stöd vid utskottens arbete med forskningsöversikter och utvärderingsprojekt, vid utskottens seminarier med bland annat förslag på forskarkontakter samt med metodexpertis och vetenskaplig expertis. I arbetet ingår även att bistå styrelsen för Sällskapet riksdagsledamöter och forskare (Rifo) i att planera och genomföra föreningens aktiviteter, exempelvis seminarier. Arbetet innebär ett nära samarbete med riksdagsledamöter och kollegor vid de olika utskottskanslierna.

Dina kvalifikationer
Högskoleexamen är ett krav, och det är särskilt meriterande med doktors- eller licentiatexamen. Ett annat krav är att du har utredningsvana. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete i Riksdagsförvaltningen eller god kännedom om utskottens arbetssätt, erfarenhet av arbete med forskningsfrågor, exempelvis att arrangera seminarier, utredningsvana från olika politik- och forskningsområden samt ett utvecklat kontaktnät i forskarvärlden. Meriterande är även arbete i en politiskt styrd organisation, erfarenhet av projektledning samt god analytisk och stilistisk förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Uppgifterna kräver att du är flexibel, kan arbeta självständigt och leda projekt, är initiativrik och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya områden. Viktiga inslag i arbetet är föredragningar för utskottsledamöter, kanslistöd i Rifos styrelsearbete, nära samarbete med utskottskanslier samt kontakter med kollegor i övriga delar av Riksdagsförvaltningen och med myndigheter och organisationer

• Anställningsform: Tillsvidareanställning
• Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Vi erbjuder dig
I Riksdagsförvaltningen får du jobba med stimulerande arbetsuppgifter nära demokratins kärna. Du får ett utvecklande arbete med forskningsfrågor och andra
utvärder­ingsprojekt som utskotten väljer. Sekretariatet består av åtta medarbetare, varav två forskningssekreterare. Här får du även yrkesmässiga utmaningar och bra villkor kring semester, tjänstepension, föräldraledighet och kompetensutveckling. I riksdagens lokaler finns gym och träningslokal med olika träningspass varje dag. Vi strävar efter att våra medarbetare ska ha en bra balans mellan jobb och fritid.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan
Ansök via www.riksdagen.se senast den 30 maj 2024.
Referensnummer: 1728-2023/24

Övrigt
Riksdagsförvaltningen har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber sig alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontakta oss 


Thomas Larue, sekretariatschef, 08-786 66 67

Fackliga representanter

• Helena Fridman Konstantinidou, Saco, 08-786 40 00
• Anneli Löfling, ST, 08-786 40 00
• Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen