UX Designer till SJ!

Frontend-utvecklare


Företag: Academic Work Sweden AB
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2024-05-04


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillsammans med SJ söker vi en UX Designer till deras webbteam. Här får du arbeta med en spännande teknikstack på ett företag med höga ambitioner – att bli Sveriges mest digitaliserade företag. Läs mer nedan och ansök redan idag, då vi går igenom ansökningarna löpande.

OM TJÄNSTEN
SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås. Hos dem arbetar du tillsammans med engagerade kollegor för ett gemensamt syfte och bidrar till ett hållbarare sätt att resa. Med cirka 1500 avgångar per dag, från fler än 400 stationer, bidrar SJ till att föra människor närmare varandra varje dag.

I rollen kommer du att tillhöra SJ`s webbteam som är ansvariga för utveckling och förvaltning av sj.se, SJs biljettautomater och sj.no. Som delaktig i SJ:s webbutveckling får du jobba med en av Sveriges största resesajter med över 100 000 besökare om dagen. Du får också arbeta med en spännande teknikstack på ett företag med höga ambitioner – att bli Sveriges mest digitaliserade företag.

Som UX-designer i teamet kommer du att arbeta med att översätta kundens behov till interaktionsdesign. Du kommer att samarbeta nära ditt team och PO, samt andra UX designers, UX researchers och en UX writer. Med hjälp av SJ:s designsystem kan du detaljera designen som input för teamets utvecklare. Du kommer också att ha stöd ifrån SJ:s ansvarige för digital design och även deras tillgänglighetsexpert.

Du erbjuds

VI SÖKER DIG SOM
- Har tidigare erfarenhet som UX designer och har arbetat agilt med att ta ett behov från idé till leverans
- Har erfarenhet av informationsarkitektur, interaktionsflöden och interaktionsmönster
- Har arbetat i designsystem och med tillgänglighet enligt WCAG 2.1 AA
- Känner dig bekväm i Figma och Storybook
- Är flytande i svenska och engelska då kommunikation sker på båda språk

Det är meriterande om du har
- Kvalitativ research metodik
- UI-design
- PWA
- Web Analytics

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Kommunikativ
- Problemlösande
- Kvalitetsmedveten

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen